Снимка: БулфотоСлужебният министър на икономиката кирил Петков заяви, че при трета

...
Снимка: БулфотоСлужебният министър на икономиката кирил Петков заяви, че при трета
Коментари Харесай

Кирил Петков: При трета вълна затварянето на бизнеси трябва да е последна опция

Снимка: Булфото

Служебният министър на стопанската система кирил Петков съобщи, че при трета вълна на Ковид затварянето на бизнеси би трябвало да е последна алтернатива.

" Най-големият риск е трета вълна от разпространяване на Коронавирус 19 октомври месец. Ваксинирането е неуместно ниско. Третата вълна носи огромем риск от ново затваряне на иконимиката и нова фиксална потребност да се подкрепят предприятия. Рискът от трета вълна е и стопански, освен здравен. Трябва да се подготвим и доста по-умно да се направи тактика за тестване и имунизация. Затварянето на бизнеси би трябвало да е последна опция. Бизнесите би трябвало да осъзнаят, че не е единствено въпрос на здраве, само че и на стопанска система ".

Това съобщи служебният министър на стопанската система Кирил Петков в изборното студио на " Дневник ". По думите му " по-пазарна и по-умна политика ще да даде опция за преориентиране на стопанската система ".

Попитан за рецензиите, че инвестицията на немската компания Nеxt.е.GО за произвеждане на електрически коли в Ловеч е обвързвана с братята Кирил и Георги Домусчиеви, Петков съобщи, че " постоянно може да се измислят отрицателни детайли. В Ловеч в действителност е негов теренът (бел. ред. на Кирил Домусчиев), само че мажоритарният вложител, са немската компания ", сподели още Петков.

Инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде към 140 млн. евро като до края на тази година се чака да бъдат разкрити 1 000 нови работни места. 

" Ако човек работи с парите на данъкоплатеца, резултатите са същите като в частния бранш - това осъзнах за времето, в което съм министър ", съобщи Кирил Петков и още веднъж повтори, че критиците могат да приказват, каквото си желаят.

" За да можем да си вършим работата като хората, би трябвало да има независимост. Искам да благодаря на президента Радев, не ми подвигна веднъж телефона да ми каже какво да върша. Без тази независимост, аз не бих влезнал в никое държавно управление. Когато си свободен, вземаш решенията със скоростта, с която искаш. Беше чест да работя за данъкоплатеца по метод, че работя за личните си пари. И в случай че мога да го върша по този начин отново, бих го направил ", отговори Петков запитан дали би взел участие и в постоянно държавно управление.

Той си показва България, в която хората са богати.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР